SÅ FIRAR VI NATIONALDAGEN

Nationaldagen firas
just så som du själv vill

Den perfekta dagen

Sveriges Nationaldag den 6 juni är sedan 2005 en nationell helgdag, en dag då de flesta av oss är lediga. Det finns en tanke med det – vi ska helt enkelt ha tid att fira, koppla av och glädjas.
Det finns naturligtvis inga regler för hur Nationaldagen ska firas – var och en gör som den vill. Men bara dagen i sig, den 6:e juni, är en perfekt dag att fira vårt land och oss själva – i brytningstiden mellan vår och sommar när Sverige kläs i sommarskrud och för många av oss är som vackrast.

Det finns många bra
länder. Men Sverige
är mitt bästa land

Sverige är ett bra land

Brytningstid kan också få symbolisera vår historia och framtid – landet Sverige har stått och står i en ständig utveckling och förändring.
Människor har flyttat hit och härifrån. Vi har skapat svenska uppfinningar och hämtat kunskap och utveckling från andra länder. Vi har skapat traditioner och lagt till nya traditioner.
Ett bra land byggs på flöden och genom förändring. Sverige är ett bra land. Ett av de bästa. Det är värt att fira!

rund-kungahuset-midsommar

Välkomnar nya svenskar

I de flesta län och kommuner firas Nationaldagen med lokala evenemang och festligheter. Många kommuner har också en särskild ceremoni för att välkomna nya svenska medborgare och alla nya invånare i kommunen.
I Stockholm firas Nationaldagen traditionsenligt på Solliden på Skansen. Vare sig du deltar i det officiella firandet där du bor och/eller firar dagen på ditt eget sätt är det alltid en bra idé att fira just Nationaldagen med andra – vänner, grannar, släktingar eller med många andra svenskar på de officiella festligheterna där du bor eller befinner dig.

FLAGGNINGSREGLER